Hoe Kies Je Een Autostoel Voor Jouw Kleine Hond?

Gepubliceerd jan. 02, 22
6 min read

Waarom Is Een Veilige Autostoel Zo Belangrijk

Running Dog LeashHonden Autostoel, Gordel En Bench Op Voorraad

Je hond zal hierbij zeker letsel oplopen, en in het ergste geval door de voorruit of zijruiten vliegen. Een rondvliegende hond in de auto is niet alleen voor de hond schadelijk, ook mensen kunnen gewond raken wanneer ze op hoge snelheid geraakt worden door hun trouwe viervoeter. Wanneer je de hond goed vast maakt is de kans dat je hond een ongeluk met de auto overleeft een stuk groter.

Je denkt er misschien niet zo snel over na, zeker als je hond goed luistert, wat er kan gebeuren als je met de auto stil komt te staan langs de weg. Dit kan gebeuren na een ongeluk, bij autopech, bij gezondheidsproblemen en in vele andere situaties. Meestal ben je bij dit soort situaties niet bezig met je hond, en kan het zomaar zijn dat je in de chaos een autodeur vergeet dicht te doen.

HondenharnasAutostoel Voor Kleine Honden

Iets dat ze vaak helaas ook doen als ze geschrokken zijn. Zeker na iets traumatisch zoals een ongeluk op de weg kan je hond in paniek raken of anders reageren dan je gewend bent. Of je hond denkt dat jullie aangekomen zijn op de plek van bestemming en rent vol enthousiasme de auto uit als je de deur opentrekt.

Beste Autostoel Voor Een Hond – Top 3

Het laatste dat je wil in een vaak toch al vervelende situatie, is dat je achter je hond aan moet rennen om hem weer te vangen. In het ergste geval wordt je hond aangereden op de snelweg (Tuigen voor honden). Om dit te voorkomen kan je een hondentuig of bench voor in de auto gebruiken.

In gevaarlijke situaties loopt je hond niet zomaar los over de weg. Het bijkomende voordeel is dat je hond niet uit het raam kan springen wanneer je er een open zet. De veiligheid van kinderen nemen we tegenwoordig heel serieus, met behulp van strenge regels en kinderzitjes met keurmerken bijvoorbeeld.

Een hond is natuurlijk ook geen kind, maar zeker voor je eigen veiligheid is het toch belangrijk dat je hem veilig vervoert. In Nederland zijn er echter geen specifieke wetten die je verplichten je hond vast te zetten. Wanneer je hond wild door de auto springt en je duidelijk afgeleid bent, kan dit echter beschouwd worden als ‘gevaarlijk rijgedrag’.

Anti Trek Tuig

Nog een reden dus om ervoor te zorgen dat je ongestoord kan rijden terwijl je hond veilig vast zit. De meeste landen zijn, net als Nederland, niet erg specifiek wanneer het op dit soort wetgeving aankomt. Meestal komt het op hetzelfde neer, wat betekent dat je ongehinderd door afleidingen moet kunnen autorijden.

Meestal betekent dit dat het strafbaar kan zijn om je hond los in een auto te vervoeren. Binnen Europa lijkt alleen Duitsland het verplicht te stellen de hond vast te zetten in de auto. In Italie kan je één hond vervoeren zonder je aan specifieke regels te hoeven houden. Wanneer je er meer vervoert, wordt er wel van je verwacht dat je de honden vervoert in een bench, een autohondenrek gebruikt, of de honden goed vastmaakt in de auto.

Als je je hond veilig wil vervoeren, is de belangrijkste vraag natuurlijk wáár hij het veiligst kan zitten. We konden helaas geen advies van professionals of tests vinden op dit gebied, maar met gezond verstand kom je gelukkig ook ver. Bekijk ook dit filmpje om te bekijken wat er gebeurt als je de hond bijvoorbeeld op de hoedenplank laat liggen: De voorstoel is bijvoorbeeld de meest onveilige plek voor een hond in de auto.

Running Dog Leash

Dat niet alleen, bij een botsing zal een hond die op de voorstoel zit door de voorruit schieten en het waarschijnlijk niet overleven. Op de achterbank is wel een veilige plek te realiseren voor je hond. Je moet er dan nog wel voor zorgen dat je hond goed vast zit met behulp van een tuig bijvoorbeeld.

Honden Autostoel - Dierenbenodigdheden OnlineCanicross Looplijn

Wanneer je een rek én een tuig gebruikt, vervoer je je hond natuurlijk nog veiliger. Dan is er nog de kofferbak. Deze kan natuurlijk alleen gebruikt worden wanneer je een ruime auto hebt, of een kleine hond. Het spreekt voor zich dat je de hoedenplank dan weglaat. Een kofferbak is een veilige plek voor de hond, zeker als je ook een hondenrek gebruikt om te voorkomen dat de hond op de achterbank springt.Daarnaast zijn er verschillende bedrijven die autobenches op maat maken voor je auto. Advertantie We hebben het al gehad over de plaats van je hond in de auto, waarbij de achterbank en de kofferbak het veiligst zijn voor jou en je hond. Een hond die los in de kofferbak of op de achterbank zit, kan echter nog steeds voor onveilige sitaties zorgen.

Honden Autostoel Voor Klein En Middelgrote Honden

Dit kan op verschillende manieren. Hieronder vind je alle mogelijke opties om je hond veilig te vervoeren. Autozitje Hond. Bekijk bijvoorbeeld ook dit filmpje voor een paar voorbeelden van crashtests met verschillende tuigen en benches: Een hondenbench is misschien wel de allerbeste optie om je hond veilig te vervoeren. Als je hond veilig in een bench zit, weet je zeker dat hij geen gekke dingen kan doen op de achterbank of in de kofferbak.

Het is echter wel heel belangrijk dat je de juiste hondenbench kiest. Een goedkope plastic bench zal je hond misschien wel veilig opgesloten houden, maar bij een ongeluk zal de dunne plastic wand niet sterk genoeg zijn om de hond binnen te houden - De 4 beste autostoelen voor honden in 2021. Zo kan je hond dus zelfs verwondingen oplopen.

Hieruit bleek ook dat een bench de beste en veiligste optie is voor je hond. Het is echter wel van belang dat je geen draadkooi , plastic of stoffen transportbox gebruikt. Deze zijn niet stevig genoeg bij een ongeluk. Trainingslijn hond. Speciale kennels voor de auto kwamen het beste uit de test.

5x Beste Autostoel Voor Honden

Een hondentuig kan een goede optie zijn om je hond veilig in de kofferbak of op de achterbank te houden. Hondentuigen voor in de auto hebben wel enkele nadelen. Een standaard goedkoop tuigje zal net als een goedkope kunststof bench prima dienst doen als je wil dat je hond op de achterbank blijft zitten en niet zomaar ontsnapt als je de deur open doet.

Een tuig dat niet stevig genoeg is kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat je trouwe viervoeter zijn nek breekt of alsnog door de voorruit schuit. Uit de test van de ANWB bleek dat maar weinig tuigen goed functioneren bij een ongeluk. Ook tuigen van bekendere merken bleken niet stevig genoeg om je hond op zijn plek te houden bij een aanrijding - Huisdier autostoel hond met de beste prijs-kwaliteitsverhouding.

Meer van Bekende

Navigation

Home

Latest Posts

Kerstpakket Online Bestellen En Bezorgen

Published Jan 17, 22
8 min read

Toilet Hulpmiddelen bestel Hier

Published Jan 16, 22
7 min read

Vind Hier De Beste Muggenlamp Van 2021

Published Jan 16, 22
6 min read